MÖNSTERÅS  den 26 juni 1998
 

   - Vi har inte angivit fel skäl

Ivan Lövström, chef på arbetsförmedlingen i Mönsterås,förnekar att man medvetet angett fel skäl i anmälan tilla-kassan när det gäller Danuta Welenc.

   - Grunden för anmälan är att hon inte sökt ett jobb som hon blivit anvisad. När vi frågat henne varför så har hon sagt att hon inte har någon som kan passa hennes barn, säger Lövström.
Men det går stick i stäv med vad hon själv säger?
   - Ja, jag vet inte varför, men det är så här som vi har uppfattat det hela i alla fall, säger Ivan Lövström.
   Arbetslöshetsförsäkringen tar ingen hänsyn till att man som arbetslös inte har barnomsorg. Inte ens när det som i en liten ort som Mönsterås överhuvudtaget inte finns något natt-dagis eller liknande. Hur det är med Danutas verkliga skäl till att neka det anvisade jobbet; att hon anser att det är orimligt att hon ska tvingas tillbaka in i natt- och kvällssvängen när hon är ensamstående med barn, det lär visa sig. A-kassans beslut är överklagat.

Acceptabelt?
   - Jag för min del tror inte att det skälet heller är godtagbart ur a-kassans synvinkel, men vi får se vad som händer.
Danuta har ju sagt att hon haft det väldigt svårt med sin arbetsförmedlare. Är det acceptabelt att en myndighet som arbetsförmedlingen ska försätta sig i en situation där det blir personliga motsättningar?
   - Nej, egentligen inte. Vår uppgift är att skaffa sysselsättning och upplysa om de krav som från olika håll ställs på den arbetslöse. Det är klart att det kan skära sig mellan olika personer, men det är olyckligt när det händer och bör undvikas.                                    Robert Johansson
http://www.ostrasmaland.se
www.rajaniemi.com    Website: www.rajaniemi.com
   © Copyright 1998 - 2002
Mats & Therese Rajaniemi