w w w . R a j a n i e m i . c o m

2000-10-08

"Släpp vänsterflanken till Schyman"

Socialdemokraterna måste sluta drömma om att bli ett 45-procentsparti igen. Det säger Metallordföranden Göran Johnsson i en TT-intervju. Han tycker också att det är dags att släppa vänsterflanken till Gudrun Schyman.

Johnsson, som sitter i socialdemokraternas VU, ser hellre ett mindre men tydligt parti än ett fasthållande vid vänsterretoriken.
-Schymans karamellpåse kommer alltid att vara störst.

Enligt Johnsson är bl.a. medlemskap i EMU ett medel i den globaliserade ekonomin.
-Det går inte vara en nationalistisk tillbakablickare.

VU = verkställande utskottet

Källa: SVT Text

Kommentar:
Göran Johnsson borde göra sociademokraterna och sina metallmedlemmar en tjänst och söka medlemskap i folkpartiet. 53 % av danskarna och 52 % av svenskarna är enligt Göran Johnsson nationalistiska tillbakablickare. Man blir imponerad av Göran Johnssons klartänkta och briljanta strategi för framtiden samt hans politiska fingertoppskänsla. Undrar hur många av partiets väljare som drabbas av höjt blodtryck när de får höra vad Göran tycker.

Med sådan personer i socialdemokraternas VU är det inte konstigt att partiet har fått pyspunka. Man har så fullt upp med klantiga angrepp åt vänster så man inte ser vad mörkmännen till höger ställer till med. Göran Johnson med flera borde faktiskt på allvar fundera på att gå med i folkpartiet om man nu inte har mage att ta steget direkt till moderaterna eller kristdemokraterna. Maarit Paulsen t.ex. hon var hederlig och bytte parti. Ett radikalt förslag: ut med Göran och in med Stig Malm!

Från Aftonbladet idag
Enligt en färsk SIFO undersökning skulle 52 % rösta nej och endast 32 % rösta ja till medlemskap i EMU!
Socialdemokraterna:57 procent nej och 28 procent ja.
LO-medlemmarna: nej-sägandet dominerar.
Kristdemokrater: en fjärdedel ja mot 63 procent nej.
Bara moderaterna och folkpartisterna däremot har fler anhängare än motståndare.