Välkommen till RSJ!

Lågt förtroende

Svenska folket har lågt förtroende för:

  1. EU-kommissionen
  2. EU-parlamentet
  3. Politiska partier
  4. Fackföreningar
  5. m.fl.

Detta är helt naturligt, riktigt och fullkomligt logiskt. Jag skulle ha blivit förvånad om motsatsen gällt. Så länge de ovanstående sammanslutningarna av inbördes beundran  inte gör något positivt för flertalet av Sveriges innevånare, kommer de heller inte att få något förtroende.

En annan sak jag har funderat på är hur högt från vanliga människorna, bossarna i maktens tinnar och torn är. Detta gäller både politiker och storföretagsledare. De pratar om skattesänkningar, medans lokal- och landstingspolitiker överväger, och i många fall redan har bestämt sig för, att höja skatten för att man inte får verksamheten att gå ihop.

Och...
Man kan göra valanalys på valanalys och aldrig få rätt svar när man inte vågar vara ärlig och ta med alla faktorer i analysen. En ledare för landet får vara en tidernas hedersknyffel hur mycket han vill och ändå bli utan röster om han och partiet samtidigt för en politik som bara gagnar ett fåtal.

Standardsvaret brukar ju vara att man inte har nått ut med sin politik men tyvärr är det nog precis det man har gjort. Om politiken som förs känns fel så spelar det ingen roll vilka personerna bakom är.

Resonerar jag fel eller?

Mats Rajaniemi 1999-05-29

www.rajaniemi.com    Website: www.rajaniemi.com
   © Copyright 1998 - 2002
Mats & Therese Rajaniemi