w w w . R a j a n i e m i . c o m

Vi funderar...
2003-08-01
 • Euron ska ju vara bra för våra företag sägs det, men samtidigt som Euron har stärkts så har ju den försvagade dollarn påverkat resultatet negativt för våra företag?
 • Ränteläget är för lågt och lönsamheten är väldigt dålig säger bankerna. Räntan är för hög säger man samtidigt. Det är ju bland annat för att vi ska få lägre räntor som vi bör gå med i EMU?

  Den som begriper först får förklara för oss andra sedan!

2003-05-26
Angående vårt nya "förträffliga" pensionssystem. Såg på "Dokument inifrån - Vem vill bli pensionär?" på SVT 1.
Sossarna, alltså partiledningen, körde tillsammans med de borgerliga partierna över sina väljare och avskaffade ATP systemet. De struntade i (och hemligstämplade) alla kritiska remissvar från fackföreningar och medlemmar. Enligt programmet avslöjar det hemligstämplade materialet förkrossande hård kritik mot "reformen" och visar på ett brett motstånd från partidistrikt, arbetarkommuner och fackföreningar inför pensionsuppgörelsen.

Samma personer som gjorde detta mot oss vill till varje pris också få med oss i EMU.

Jag har ibland på skoj undrat om Göran Person och övriga i sossarnas ledning inte i själva verket är mullvadar för de borgerliga.

Jag börjar mer och mer få en underlig krypande känsla i huden...

2003-03-23
Funderar lite på vissa människor som blir helt saliga när de tänker på George...

För 60 år sedan fanns det också människor som okritiskt hyllade dåtidens starke man och hans land.

De trodde också på den starkes rätt.

Folkrätt och internationella överenskommelser hade noll och intet värde när den starke mannen skulle införa sin världsordning.

Historien har dömt dem hårt…

2003-03-09
When George says "Frog" does he really expect the World to jump (except Tony)?

Remember what George Bush said to the World regarding:

 • The Kyoto Protocol To The United Nations Framework Convention On Climate Change.
 • ICC ( International Criminal Court).
 • Trade protection to the U.S. steel industry by imposing tariffs on foreign steel.

  He told the World to go...

Now George and Donald expects the World to join U.S. when they want to start war.
George said: "You are either with us or against us"
Well George, take a wild guess...

To George and Donald, straight from our hearts...

Vive la France!

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A59207-2003Mar7.html
Lieberman told an audience in New Hampshire recently: "Let's be clear. When more people around the world see the current American president as a greater threat to peace than Saddam Hussein, then you know something is really wrong with his foreign policy."

2003-01-18
Vår gamla CD-spelare har nu pensionerat sig och vi tänkte anställa en ny. Men i stället för att bara köpa en ny så köpte vi en DVD-spelare som kan hantera allt från DVD-filmer till musik CD.
Detta gjorde ju att vi också tittade lite efter DVD-filmer. Men när man ser hur mycket en film kostar på VHS respektive DVD så får det en att fundera...
De som styr marknaden och prissättningen, hur tänker de egentligen? En ny DVD-film kostar ju ungefär hundringen mer än motsvarande VHS-film.
Kan det vara att:

 1. Man vill mjölka ut så mycket som möjligt ur investeringarna på VHS-sidan innan den går i graven och hoppas att folk fortsätter köpa VHS-filmer.
 2. Man hoppas att konsumenterna ska strunta i kostnaden för att man vill ha det nya heta och därigenom tjäna ännu mer pengar.
 3. En kombination av båda.

Vi har nu erfarenhet av båda formaten och vi tycker definitivt inte att DVD är prisvärt. Allt extra lullull och olika språkalternativ, "Behind the Camera", "Deleted Scenes" m.m. är, åtminstone för oss, helt ointressant och ibland till besvär. Ljud och bild är naturligtvis bättre än på ett videoband, men motiverar definitivt inte prisskillnaden. Vår slutsats är att inte köpa nya fullpris DVD-filmer utan att vänta tills de kommer ner i rea-pris.
Nu behöver vi inte heller fundera på om DVD betyder "Det Vet Du" som SIBA antyder.
DVD betyder "Det Var Dyrt"!

2002-12-23
Angående den kommande EMU-omröstningen.
Tanken med demokrati är väl att politikerna är tillsatta av folket för att göra som folket vill och när en majoritet av folket har en viss syn på samhället så ska det också visa sig hos politikerna. Tanken med diktatur är väl tvärtom, att politikerna/juntan/ledaren vill och folket håller käften.
Vi lever väl i en demokrati?
Eller har vi missat något?

För våra politiker verkar folket mest vara till besvär som lägger sig i sådant där politikerna tycker sig veta bäst.

Storpotäten har ju råkat undslippa sig Ja-sidans uppfattning, att om folket röstar nej så är det bara att göra om tills man kan få ett ja... Var är alla moderater, kristdemokrater och folkpartister? Inte en skymt av demokratins och frihetens bevarare som ju annars ropar på KU så fort en såsse klampar i klaveret. Inga åsikter den här gången? Hallå, KU riskerar ju att bli sysslolöst!

Det är som med monopol. Är det statliga monopol så är det åt helvete, men är det privata monopol så är det bara fina fisken.

Satans hycklare!


2002-12-23 em - Såg att folkpartiet och kristdemokraterna faktiskt instämmer i kritiken mot Persson. Det är hedrande!

2002-12-04
Jag har funderat lite på all terror. Undrar om Al Quaida verkligen är det som utmålas?
En mäktig världsomspännande organisation i stil med James Bonds SPECTRE eller U.N.C.L.E.s THRUSH?
Bush behöver ju bränsle för att få fart på sitt krig och terroristerna vill ju verka så farliga som möjligt. Följdaktligen tjänar ju båda sidor på att få varje explosion i världen att framstå som utlöst av Al Quaida...
I själva verket kanske det är lokala knasbollar som är i farten. I och för sig lika vidrigt ändå, men Bush får ju svårare att starta krig och Al Quaida riskerar att tyna bort...

2002-09-17
Efter att ha funderat lite på det låga valdeltagandet, så tror jag att det är så här. Man trodde ju att socialdemokraterna tappade i förra valet på grund av att missnöjda väljare gick till vänsterpartiet. I år så verkar dessa ha återvänt. Men vart går missnöjda vänsterpartister? Tja, antagligen vart som helst utom till vallokalen. Det finns ju inget "ännu vänstrare partiet" :)

2002-08-30
Politiker brukar ju säga att man inte har lyckats föra ut sin politik när det har gått dåligt. Och efter att ha sett på olika debatter, intervjuer och utfrågningar så kan man bara hålla med. Ingen får prata till punkt utan blir hela tiden avbruten, endera av de andra deltagarna eller av utfrågarna! Undrar om det inte är bättre ordning på dagis!

2002-07-13
Jag har kommit på mig själv flera gånger med att sitta och titta på TV4. Sedan helt plötsligt upptäcker jag att jag tittar på TV1 eller TV2!? När jag funderade på varför så kom jag på att när TV4 slänger in sin reklam som jag tycker att jag såg alldeles nyss och för femtielfte gången, så byter jag kanal.
Det är väl kul för TV4 att de får sända reklam hur som helst nuförtiden, men jag tror nog att Sveriges Television gläder sig mer :)

2002-05-12
Vi är nu i mitten av Maj och Persson verkar ha grejat valsegern redan. Borgarna verkar tillintetgjorda och håglösa. Men vad beror det på? Har borgarna så dålig politik eller är det så att socialdemokraterna har stulit deras politik och blivit ett mittenparti, och att det därför inte finns något utrymme kvar annat än litegrand längst till höger?
Ja man kan ju fundera...

2002-01-26
Skulle jag ha varit i Arafats skor så skulle jag ha struntat i hela skiten och avgått för länge sedan. Sedan skulle jag ha roat mig med att titta på medan Sharon hade suttit kvar med skit upp till halsen utan att ha någon att skylla på.

2002-01-21
USA och Israel gör självmål
Tänk att Bush och Sharon är så dumma så de spelar Bin Laden och hans anhang rätt i händerna! Det enda som Sharon kommer att åstadkomma med sin brutalitet är att göra sig själv och sitt folk än mer hatat. USA håller också på att skjuta sig självt i foten genom behandlingen av de tre "misstänkta terroristerna" i Sverige. Jag såg i Aftonbladet att Sverigedemokraterna hade polisanmält Guillou, Silbersky m.fl. som samlar in pengar. Det säger väl allt!? Om man hamnar på samma sida som SD så är det väl dags att vakna!
/ Mats & Therese

2001-11-12
Popup windows & E-mail spam
Annonsörerna måste vara dumma i huvudet som medverkar i alla dessa oönskade popup fönster och som skickar ut e-mail reklam i drivor! Aldrig i livet att man handlar från ett sådant företag! Man blir så j***a förbannad så man önskar att man hade tillgång till ett riktigt domedagsdatorvirus som man kunde skicka i retur.

Banners och reklamrutor på själva sidorna är ju däremot helt OK. De stör ju inte alls på samma sätt.

All the advertisers that uses all those irritating popup windows and who sends loads of e-mail ads must be truly stupid! I'll never buy anything from such a company, no way! The only result they get is angry surfers wishing for a really deadly computer virus to send back. Banners and ads on the website/webpage itself is OK though, that is something I can live with.
/ Mats & Therese

2001-11-11
En stilla fundering
Med tanke på säkerheten i världen så kanske Ryssland borde gå med i NATO!? Dessutom, Bush vill ju skapa ett missilförsvar... varför inte bygga det tillsammans med Ryssland? De kunde ju ha en privat och en global del. Om man dessutom bjöd in Kina så är ju saken klar!
Tänk, det tog mindre än 5 min. att lösa problemet, undrar om man inte borde bli statsminister :)!.
/ Mats

2001-11-05
Den som är utan skuld må kasta första stenen
Ludmila Engquist dopad!
Nu kommer brösttonerna fram och nu ska det sparkas på den som ligger.
EXPRESSEN & AFTONBLADET: "Förebilden, guldmedaljören och kvinnan som besegrade bröstcancern är borta.
Nu kommer vi bara att minns fuskaren. "

I helsike heller! Det Ludmila har gjort på löparbanorna kommer ingen att kunna sudda ut.

Den ene efter den andre kommer nu fram och är 'chockerade' och 'fördömande'. Patrik Sjöberg och Sven Nylander vet minsann att berätta om hur det står till och vad Johan Engquist har vetat och inte vetat. De båda har ju också hela tiden varit övertygade (utan att säga något) om att Ludmila alltid har sysslat med doping. Sjöberg tycker dessutom att det är 'patetiskt' att hon skulle börja med bob efter löparkarriären. Att Sjöberg och Nylander kallas två av Sveriges största friidrottare är väl snarare det patetiskt. Sjöberg kommer jag bara ihåg som en sprätt och diva och Nylander vann väl aldrig något, eller? Jag hatar det här hyenebeteendet hos media och människor! Som behandlingen tidigare av Lars Leijonborg, man mår ju illa!
/ Mats o Therese

2001-10-13
Nobelpriset i litteratur
Nu har återigen en författare man aldrig hört talas om fått Nobelpriset i litteratur. Proffs-tyckare har aldrig samma åsikt som mig, det gäller allt från musik och filmkritiker till Svenska Akademien. :( När man pratar med folk så verkar det iofs gälla även för dem. Undrar vad det beror på? Kan det vara så att när man får betalt för att tycka något så måste man ju skilja sig från mängden och göra rätt för pengarna, för annars kunde ju vem som helst på gatan få ens lön?
(Jag tycker förövrigt att Stephen King borde få Nobelpriset.)
/ Mats

2001-09-07
Den Heliga Marknaden och våra pensioner
Har ni tänkt på vad tyst det har blivit i media om pensionssparande i fonder, aktier m.m. Skulle vara intressant att få läsa om hur våra framtida pensioner blir nu efter politikernas experiment. Någon som skulle kunna sammanställa lite information i god tid före nästa riksdagsval? :)
/ Mats

2001-06-09
Utan bränsle brinner ingen eld.
Våld, förtryck, rädsla och orättvisor är bränslet för elden i mellanöstern. Extremisterna på båda sidor tillför konstant nytt bränsle till elden. När fredsprocessen gjorde framsteg och elden var på väg att falna så turades extremisterna om att tillföra nytt bränsle och elden flammade åter upp. Endast genom att ignorera extremisternas attacker och trotsa ropen på vedergällning kan man till sist släcka elden. När människor lever ett gott och lyckligt liv finns ingen plats för ondska. Detsamma gäller ju naturligtvis även hos oss. Om jag har det bra så har jag ju inte någon större lust att bli nazist eller gå ut på gatorna och slåss. Jag gör ju något roligare istället. :)
/ Mats & Therese

 

2001-04-29
Dags att deklarera!
Nu sitter vi alla och knåpar med deklarationsblanketterna. Det är nog många som svär över skatterna och blodsugarstaten och jublar när de lyckas komma undan skatt. Undrar om samma människor brukar svära ve och förbannelse över sjukvårdsköer, bristerna i skolan, de dåliga vägarna, och som saknar lagens långa arm när de haft inbrott i bilen? ;-)
/ Mats

2001-04-20
Blodsoffer
Nu ska börsen och Den Heliga Marknaden tillfredsställas med ett blodsoffer igen. Är det inte dags att byta religion snart?
/ Mats

2001-03-25
Gilla läget!
Det är väl en aning mysko att när det gäller EU så måste vi för det mesta 'gilla läget'? Nu senast Schengen. Jag såg på TV en tulltjänsteman som ryckte på axlarna och sa att det är ju som det är och man måste 'gilla läget' nu när vi är med i EU. Och det är ju inte första gången man hör frasen heller! Jag kan ta gift på att när man har tvingat in oss i EMU så kommer man att två sina händer och säga att vi måste 'gilla läget'.

För att citera Jan Berglin: "Tänk att man ödslar miljoner på att klona ett får, när fårskallarna klonar sig själva!"
/ Mats

2001-02-22
Ner med monopolet, inte, ...eller, nja?
När någon annan har monopol t.ex. staten är det himla dåligt, då måste man göra allt för att bekämpa det. Mångfald, fri konkurrens och valfrihet ska det va! Jajamensan! Men om man själv har monopol så finns det bara fördelar. Då samordnar och koncentrerar man så det står härliga till och det blir så bra såå. Kunderna ska få det bättre, de anställda (som får vara kvar) får det bättre, ägarna får det bättre, alla får det bättre. Bara nu inte det där jämra konkurrensverket ska komma och lägga sig i.
Inte ett öga är torrt.
/ Mats

2001-01-31
Hej å hå vilket hallå det blev på högerkanten i politiken när svenska ATTAC bildades. Genast blåses det till strid och Armani- och Gucci- riddarna samlas under flaggorna med M, MUF och KD tecken. Girighetens och egoismens förkämpar samlas till MotATTAC!!! De skall kämpa för Penningen, Privilegierna och Den Heliga Marknaden.
Tänk också på att det är de som går främst med lågande ögon som också ropar högst att vi ska gå med i EMU (och gärna NATO också, tack, tack)!
Kan det vara en slump, eller...
/ Mats & Therese

2001-01-20
Jaha, så fick då Lennart Daléus avgå och man hoppas att det ska komma någon ny frälsare och rädda opinionssiffrorna för Centerpartiet. Tyvärr så tror jag man har fel. Det kan aldrig vara en enda person som gör ett helt parti. Återigen, det spelar ingen roll om man har en trevlig hedersknyffel eller en tråkig torrboll som partiledare. Är det fel på politiken så är det kört. Om den där urtrevlige, bussige hederknyffeln till politiker för en politik som gör att mitt liv blir lidande så skulle jag väl aldrig i livet rösta på det partiet han leder heller!!! Nog kan man vara korkad ibland, men inte så till den milda grad att man går på något sådant. Tänk att politikerna aldrig lär sig? Visst kan man lura på folk undermåliga saker med mördande reklam. Men inte samma sak fler gånger... Eller?
/ Mats

2001-01-24 (Jag menar naturligtvis ALLA partier!)

2000-12-28
Det börjar bli dags att summera året som gått. Det har gått bra för Sverige, arbetslösheten har minskat till 4%, IT bubblan växte och sprack osv. Men i Hofors har inte så mycket märkts. Kommunen har dåligt med slantar och måste spara 20 miljoner till år 2002. Tomma hyreslägenheter måste rivas och folk inom vård och skola går på knäna. Om det går bra för Sverige... vart hör då Hofors och andra mindre orter och kommuner?
/ Mats & Therese

2000-11-30
Jag skådar i kristallkulan...
Centerpartiet och folkpartiet kommer att upphöra att existera genom att socialdemokraterna har blivit ett liberalt mittenparti. Vänsterpartiet kommer att företräda alla gamla socialdemokrater. Moderaterna och kristdemokraterna kommer att kämpa om de välbeställda. Miljöpartiet kommer att bli som ett flöte som ploppar upp då och då.
Faktiskt tror jag att det jag ser i kristallkulan redan är här, men folket har inte upptäckt det än...
/ Mats

2000-10-30
Politik är det omöjligas konst! Jag tänker på pensionsvalet. Går det åt skogen så kan man bara slå ifrån sig och säga att det alltid är en risk med aktier och vi kan ju inte bestämma vad folk ska satsa på! Går det bra så är det bara att spänna med hängslena och säga att titta vad vi var duktiga som införde systemet med premiepension. Det är bara att applådera! Nu har man på ett fullständigt idiotsäker sätt lämpat problemet i knä på svensson.
/ Mats

2000-09-16
Jag var akut hos tandläkaren häromdan för att laga två tänder som gått sönder. Tandläkaren var både snabb och skicklig men det gjorde i alla fall ont när han borrade i tänderna. Jag struntade nämligen i bedövning för jag hade bråttom och tänkte att det dessutom kanske skulle bli lite billigare. Jag vet inte hur mycket dyrare det skulle ha blivit om jag hade tagit bedövning, men när jag vacklade ut efter att ha betalat, så kände jag att det faktiskt gjorde mer ont i plånboken än i munnen.
Nästa gång när tandläkaren frågar om jag vill ha bedövning så ska jag be att få bedövningen i plånboken istället...
/ Mats