Nyheter från SVT-Text 1999-09-17

Vissa kan få gräddfil till Karolinska

Snart kan det bli möjligt att köpa sig förbi vårdkön till Karolinska sjukhuset,
enligt SVT:s regionalnyheter ABC. Det kan bli aktuellt vid problem som starr, inkontinens, livmoderframfall, höftleder och prostataförstoring. Stockholms läns
landsting har tänkt sig att på detta sätt få inkomster för att täcka budgetunderskottet.
I dag är det ofta företag som tecknar privata försäkringar åt anställda. En försäkring
åt en 35-åring kostar cirka 3 500 kr om året och kostnaden är ungefär den dubbla för en 60-åring.

-----

   Jaha! Så börjar det då! Nu är vi framme i den värld som borgarna så länge har försökt skapa på alla sätt och vis utan att lyckas. Men det som verkligen är det sorgliga är ju att allt detta sker under en socialdemokratisk regering.
    Om jag vore en borgerlig politiker så skulle jag nypa mig i armen varje morgon för att övertyga mig om att jag inte drömde, och sedan skulle jag nog sitta och oroa mig en hel del för min egen framtid, för med dagens socialdemokrati så behövs borgerligheten lika lite som en reservpropeller till ett segelflygplan.
   Världsmästerskap i budgetsanering har dock sitt pris och om inte sossarna släpper upp gaspedalen snart så kommer de att upptäcka att det även finns politiska fortkörningsböter.
   På något vis är det som att man fryser som sjutton och tänder eld på huset för att få lite värme. Man står ju liksom där med en något lång näsa sen.

   Historikerna kanske kommer att skriva att socialdemokraterna räddade landets finanser men samtidigt gick under som parti. Kom ihåg, centerpartiet var ett ganska stort parti för inte så länge sedan!

Mad Max