w w w . R a j a n i e m i . c o m


(2000-10-05 15:30)

Open VMS lever vidare


Trodde du att Compaq skulle lägga ner Open VMS? Fel. Version 7.3 av Open VMS har många nyheter, bland annat en inbyggd webbserver baserad på Apache.
När Compaq köpte Digital för drygt tre år sedan tyckte vd Eckhard Pfeiffer att det där operativsystemet Open VMS verkade överflödigt. Ett gammalt operativsystem som använts i gamla Vax-datorer var väl inget att ha. Men kort efter blev han övertygad om att Open VMS skulle få leva kvar.

Open VMS körs på stora Alphaservrar och hanterar ofta tunga banktransaktioner och annat som kräver kraftfulla system.
I Open VMS 7.3 finns bland annat en webbserver baserad på Apache. Det finns också ett utvecklingspaket för att utveckla Javatillämpningar på Open VMS. Open VMS kan också agera fil- och skrivarserver för Windows 2000-klienter.

Skapa diskar i minnet
En mellanvara med namnet Attunity Connect ska kunna koppla ihop tillämpningar från olika system. Det finns också nya tcp/ip-tjänster för att dela information med andra operativsystem.
Version 4.0 av Transaction Router har fått ett webbaserat administrationsgränssnitt och bättre prestanda, säger Compaq. Det går också att skapa RAM-diskar för att hålla stora mängder data i arbetsminnet i Open VMS 7.3.

Källa: Computer Sweden