w w w . R a j a n i e m i . c o m

EMU och konserverad gröt

1998-03-25
Carl Bildt om EU-kommissionens EMU-beslut
EMU-bakslag för regeringen
- Det är ett tydligt bakslag för regeringen när EU-kommissionen anser att den svenska kronans osäkerhet innebär att vi är diskvalificerade från deltagande i den gemensamma europeiska valutan.
- Därmed riskerar den socialdemokratiska politiken att hamna i en ond cirkel. Osäkerheten om EMU-politiken leder till en osäkerhet för den svenska kronan som i sin tur ytterligare ökar osäkerheten om våra möjligheter att komma med i valutasamarbetet.
- Det förblir viktigt att Sverige så fort som möjligt ansluter sig till den utvidgade växelkursmekanismen ERM2. På så sätt ökar förtroendet för kronan, och därmed förbättras förutsättningar för en snabb övergång till den gemensamma valutan.

Kommentarer och uttalanden som ovan och sättet att presentera EU-kommissionens EMU-beslut i nyhetsprogram är ett sätt att förvränga sanningen! Regeringen tog ju beslutet att vänta med anslutningen till EMU och det vet såväl Moderaterna som media, ändå försöker 'EUmanerna' helt fräckt skrämma befolkningen djupare in i EU fållan/fällan.
EU-kommissionens EMU-beslut är helt enkelt bara ett sätt att rädda ansiktet, och Moderaterna ropar ut nyheten på samma sätt som "Fan läser Bibeln".
Om nu EMU och EU i övrigt vore så toppenbra, så behöver man väl bara presentera fakta. En bra produkt säljer sig självt heter det ju. Men när det gäller EU och EMU så är det tydligen mördande (och skrämmande) reklam som gäller. Inför EU valet så lovade man guld och gröna skogar, allt skulle bli så bra så. Och fick man inte som man ville så skulle vi bli drabbade av både pest, pina och det ena värre än det andra, bl.a. så skulle storföretagen flytta utomlands. Nu fick man ju som man ville, men storföretagen hotar i alla fall med flyttbussen och har det inte blivit pest och pina så är det inte lång ifrån. Nu har man lagt på samma grammofonskiva igen och vridit på full volym och spelar för EMU samtidigt som man vässar sin kluvna tunga.

Nej nu räcker det! Svenska folket är ingen dum fårskock som kan föras in i (slakt)fållan utan motstånd. När EUmanerna kommer med sina dumheter, säg ifrån, protestera, och tala om att vi vet att ni försöker lura oss igen.

Mad Max 1998-03-28