w w w . R a j a n i e m i . c o m

1999-11-17

Att se EMU skogen för alla föreTRÄDare

Vilka är det som trängtar mest efter EMU? Jo, moderater och folkpartister, de samma som vill ha ett svenskt medlemskap i NATO.

Vilka fler?

Företagare och deras företrädare samt överhuvudtaget välbärgade människor. Aktörerna på "Den Heliga Marknaden", alla "skattetrötta", "bolagsplundrarna" i Stockholms stad. De som vill ha privat sjukvård, marknadsmässiga hyror, privatskolor, individuella lösningar. Dessutom socialdemokrater, ministrar och fackföreningsfolk som anses högervridna.

Det var också samma människor som lovade guld och gröna skogar och allt annat som man kunde komma på när det gällde att få ett ja till EU. Och räckte det inte med löften så vankades det gråt och tandagnisslan.

Resultatet blev ju som alla vet mer tagelskjorta än sidenskjorta.

När nu samma människor kommer igen och ber att vi ska lita på dem, säger att de vet bäst och att vi tryggt ska lämna allt till dem att besluta, så blir då jag en liiiiten aning misstänksam!

När de dessutom säger att vi egentligen inte har något val eftersom "Svenska folket" ville att vi skulle gå med i EU och att de tyvärr inte kan göra något åt det och att vi sitter där vi sitter, tyvärr, tyvärr...

... då börjar jag tänka på ord som; hästskojare, dubbelspel, rökridåer, AB Skum & Rask med mera.

Det är svårt att se skogen för alla träd säger ordspråket, men om man blundar och bara tänker på vilka som säger ja och vilka som säger nej, då börjar en ganska tydlig bild visa sig. När de som redan har, ropar högst efter ett ja, så kan man vara övertygad om att de räknar med att få mer.

Man behöver inte tänka efter särskilt länge för att komma på att det som är bra för ovanstående grupper oftast inte är särskilt bra för dem på den nedre delen av samhällsstegen.

Jag säger blott; Per Unckel, Lurenstam-Blinder, Lars Tobisson med flera säger ja, och alla som hotade med flyttbussen om det blev nej till EU och sedan ändå ringde flyttfirma och köpte enkel biljett ut...

... skulle du köpa en begagnad bil av någon av dem?

Hade däremot alla dessa människor sagt nej till EMU, då skulle jag säga ja på ren instinkt.

Mad Max / som börjar se skogen och anar ugglor i mossen