w w w . R a j a n i e m i . c o m

 

"hur man installerar ett program i 10 enkla steg"

 1. Undersök kartongen tills du hittar systemkraven som kräver att du ska ha en 3000 megahertzprocessor, 712 megabyte ram-minne, 64 gigabyte ledigt på hårddisken och 12 megabyte grafikminne.
  Strunta i allt detta och gå till punkt 2
 2. Öppna kartongen och ta ut handboken.
  Den innehåller detaljerade instruktioner hur du ska göra.
  Släng omedelbart bort handboken.
 3. Leta reda på kuvertet som innehåller själva programmet. Inuti kuvertet hittar du förutom programmet också ett licensavtal som ser ut så här:"När du har öppnat det här kuvertet så godkänner du alla krav som ställs i detta avtal samt genèvekonvetionen och alla andra förekommande avtal.
  Tillverkare äger rätt att när som helst ändra detta avtal utan att meddela licenstagaren som knappt har rätt att installera programmet,än mindre rätt att kontakta oss på annat sätt än att ringa telefonnumret som går till lomhörd supportperson i yttre herberiderna"
  Strunta i allt snack och släng avtalet också.
 4. Ta fram själva programmet och leta reda på ett barn mellan 3 och 12. Säg följande:"(barnets namn),var snäll och installera det här programmet åt mej"
 5. Hittar du inget lämpligt barn matar du själv in skivan på lämpligt sätt, väljer kör, skriver setup och tryck enter.
 6. Sätt på datorn, nöthjärna
 7. se punkt 5
 8. Det börjar låta och en fråga dyker upp på skärmen:" Installationsprogrammet kommer nu att göra sitt bästa för att förstöra din dator. Är det ok? Välj "ja", "visst" eller "ok",
 9. Nu låter det ännu mer och datorn fylls mycket sakta med filer som heter saker som felak.tig, ingenan.ing, kons.tig, s.kum och liknande
 10. Installationen är klar och på skärmen står det:
  "Gratulerar. Installationsprogrammet  har nu gjort allt det kan för att din dator ska vara så obrukbar som möjlig".

Tack till Tommy Eklöv och Joni Juuso för bidraget!