14.

Krister A.
Jag skulle vilja ha några bra tips på program som är lätthanterliga för att göra hemsidor. Har tittat igenom besökarnas länktips och tittat igenom HTML-skolan, men det måste väl finnas enklare sätt att göra hemsidor på, eller? Måste man lära sig kod för att kunna göra en hemsida?
Med hälsningar Krister

Hej Krister!
Jag rekomenderar Macromedia Dreamweaver! Tidigare använde jag Netscape Composer men efter att jag upptäckt Dreamweaver så är det den som gäller. Du behöver inte kunna kod för att använda de ovan nämnda verktygen. Men vartefter du jobbar med grejerna så kommer du att lära dig html-kod, men det kommer naturligt. Netscape Composer är gratis och ingår i Netscape Communicator. Dreamweaver kostar en slant, men du kanske kan prova en trial-version? Den kommer ibland med på en CD-rom som följer med datatidningar. Annars kan du besöka deras hemsida www.macromedia.com
Microsoft har också ett verktyg som heter Frontpage och en gratisversion, Frontpage Express, men dem har jag ingen erfarenhet av. Utöver dessa så finns det många, många fler, både gratis och med prislapp. Men som sagt, jag känner inte att jag saknar något med Dreamweaver. Den är dock lite svårare att ta till sig än Composer, men den är ju också mycket mer avancerad (fast den är lätthanterlig).

mvh Mats Rajaniemi

w w w . R a j a n i e m i . c o m