140.

Conny
mailto:0241.20042@telia.com
Hur skall jag göra för att ladda ner en ny Drivrutin för ljudet? Det har nämligen försvunnit. Det har hänt en gång tidigare, då hade jag support på kvar datorn, och fick hjälp på det viset.

Hejsan!
Du måste ha reda på vad det är för ljudkort du har. Jag vet inte vilket operativsystem du har, Windows 98, ME, XP osv. Men om du har t.ex. Win98 eller WinXP så kan du t.ex. ta reda på det genom kontrollpanelens enhetshanterare.
Välj "Styrenheter för ljud, video och spel". När du vet vilket ljudkort du har så får du försöka lista ut var du kan hitta tillverkarens hemsida på nätet. Försök att söka med t.ex. med Google. När du har hittat rätt så leta efter "Support", "Download", "Drivers" eller liknande. Sedan får du försöka hitta rätt drivrutiner till ditt kort. Det kan även vara som så att de har en svensk hemsida också och då är det ju lättare att hitta rätt. Om du har kommit så långt som till tillverkarens hemsida så kan du ju även skicka ett e-mail till dem och få hjälp.
När du har fått ner drivrutinerna till din hårddisk, (det brukar vara en exe-fil dvs. ett program), så är det bara att köra programmet.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m