146.

assir
mailto:la_rosita@spray.se
Hej!
Vet inte riktigt om du har fått någon liknande fråga.. men min dator kan fungera perfekt en dag under några timmar för att sen lägga av helt under några dagar. Försöker man sätta på datorn så låser den sig direkt.. låter man datorn vara under några dagar så går den igång precis som vanligt, kan ibland köra igång chdisk och säga att det var pga felaktig avstängning av datorn. Jag har använt antivirus program för att hitta eventuella virus men inte funnit några. Har funderingar på att byta CPU fläkt och hårddisk, men vet inte om det är problemet. Vad ska jag göra?
Uppskattar all hjälp!
h/assir

Hejsan!
Det kan vara som du själv är inne på att det är något fel på CPU-fläkten. Det kan ju vara så enkelt som att den har lossnat lite och inte har riktig kontakt med CPU'n och det kan räcka. Att datorn fungerar så slumpmässigt tyder ju på att något är glappt.
Öppna datorn och kolla runt lite i den, känn efter och tryck lite på kabelkontakter, minnesmoduler och så. Kolla också om CPU-fläkten sitter fast ordentligt. Du skulle ju också kunna försöka lossa fläkten och sätta på ny massa. Jag vet inte på rak arm vad sådan massa består av, men det borde du kunna få tag på i någon databutik. Kör sedan datorn ett tag utan hölje och se så att inte CPU-fläkten stannar.

Ett annat alternativ skulle ju kunna vara om man har installerat någon ny hårdvara eller något program som ställer till det. Försök minnas när och hur det började trassla och utgå från det när du felsöker.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m