150.

Anonym
mailto:russin@angelfire.com
hej. Jag har haft problem med ett inställningar av ljudkort det fanns inga drivrutiner till det och enheten är okänd. Jag gick till HP sidor för att få hjälp. hittade anvisningar om att disabla och sen starta om så att datorn skulle känna igen ljudkort. jag verkar nu ha disablat även grafikkort för min skärm gör självtest hela tiden och inget händer. har jag pajat allt i min dator nu?? någon har sagt till mig att jag bränt mitt moderkort och att jag är tvungen att köpa ett nytt men det verkar väl lite konstigt eftersom datorn går igång!!

Hejsan!
Du skriver inte vilket operativsystem du använder, Win 98, Win XP eller så. Men försök att starta upp datorn i så kallat felsäkert läge. Tryck på F8 tangenten när du startar så ska du få upp en meny där du kan välja på olika startsätt. (Om du har Windows XP så ska du kunna starta i ett tidigare fungerande läge bland annat.)
Om du sedan får igång datorn i det felsäkra läget så kan du gå in i "Inställningar för bildskärm" endera via kontrollpanelen eller genom att högerklicka på skrivbordet. Prova att ställa in bildskärmen på upplösningen 640 x 480 pixel och 16 färger. Starta sedan om datorn som vanligt. Får du då igång datorn så kan du ändra bildskärmsinställningarna igen.
Du skriver inte heller hur du gjorde när du avaktiverade ljudkortet. Gick du in i BIOS-setup kanske? I sådana fall måste du gå in i BIOS-setup igen och titta hur det är inställt. Du kanske råkade ändra på fel saker? I BIOS-setup så brukar det finnas ett kommando för att grundinställa datorn. Fungerar inget annat så kanske du måste prova med det.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m