21.

Arvid
arvid@starmail.com
För en tid sedan installerade jag netscape6.0
Sen kastades den bort utan att avinstalleras.
Nu använder jag Explorer.
Problemet är att när jag tex klickar på en länk som någon skickar till outlook Express så söker datorn efter netscape och kan ju då självklart inte öppna länken.
Hur avinstalerar man ett program som inte finns?
Hur får jag Explorer att bli min förvalda läsare?
När man försöker med avinstalleraren i inställningar så funkar ju inte det heller...

Hejsan!

Problemet är att Netscape Navigator är registrerad som standardläsare som du ju redan anat. Du kan lösa det på något av följande sätt. Prova i den ordning jag skrivit.

  1. Låt Internet Explorer avgöra om den är standardläsare.
    Du kan göra detta från Internet Explorer eller från Startknappen -> Inställningar -> Kontrollpanelen -> Internet-alternativ. Om du väljer att göra det från Internet Explorer så klickar du på menyraden Verktyg -> Internet-alternativ. När du fått upp fönstret, klickar du på fliken Program. Kryssrutan Kontrollera om Internet Explorer används som standardläsare. ska vara ikryssad.
  2. Installera Netscape 6 igen och avinstallera sedan.
  3. Ett krångligt sätt är att starta Utforskaren och klicka på menyraden Visa -> Mappalternativ -> Filtyper. Leta sedan upp allt med HTML och URL en i taget. När du har markerat en filtyp så står det 'Öppnas med: xxxxx' Om det står Netscape så klicka på Redigera -> Åtgärder, klicka sedan på open -> Redigera. Om Netscape finns i rutan 'Program för att utföra åtgärden' så byter du ut det mot följande (Dubbelfnuttarna ska vara med):
    "C:\Program\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" "%1"
    Du kan även klicka på knappen Bläddra för att leta upp Internet Explorer om sökvägen inte stämmer. Sedan får du lägga till "%1" Det måste vara ett mellanslag mellan strängarna.

mvh Mats Rajaniemi

w w w . R a j a n i e m i . c o m