214.

MrPsychofrog
mailto:psycho.frog@bredband.net
Mitt problem gäller Grafikkort/DVD/WinXp. Har en AMD Athlon 1,2Ghz med 256mb internminne. Moderkort:Epox8kta3+ Grafikkort: MSI GeForce2 MX400. Och WinXP Pro. Problemet började när jag uppgraderade från Win98 till XP. WinXP gillade inte grafikkortet då allt startade så pass långt som tills WinLoggan skulle komma, då blev skärmen svart fast datorn startade som vanligt - utan bild. Jag blev tvungen att byta ut till ett äldre grafikkort så jag kunde installera XP. När jag väl kommit så långt böt jag tillbaks till GeForce-kortet och det installerades som den dans. Inga problem förräns jag uppdaterade till senaste drivrutinerna på grafikkortet. Då fungerade inte TV-out m.m Jag har provat de flesta drivers, men kommit fram till att bara 1 passar i WinXP. Dåkan man köra krävande 3d-spel utan problem. Det största problemet ligger nu i att DVD filmer inte alls går att spela. Spelaren tuggar mest och när väl bild kommer så hackar det som värsta pentium100 datorn. Ibland funderar jag på om det kanske kan vara DVD-spelaren? Men den fungerade hur fint som helst med Win98.(+3d spel) (Det är en Samsung SD-612b). Eller är det kanske en konflikt mellan moderkort/grafikkort/DVD. Fungerade ju fint i win98, så WinXP är ju boven, men efter alla uppgraderingar(WinXP sp1, Nvidia-drivers, DVD bios m.m)borde det ju vara löst. Jag ger snart upp helt. Skicka gärna brev om det är något jag glömt att nämna.

Hejsan!
Har för mig att man bör använda drivrutiner till grafiken från korttillverkaren för att t.ex. TV-Out ska fungera. Kolla där efter nyare drivrutiner.
Sp1 för XP kan tydligen i vissa fall göra datorn seg, men det finns tydligen ingen generell fix tillgänglig utan man måste kontakta Microsoft för att få den.
Läs mer här

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m