220.

Hej!

Jag vore väldigt tacksam om du kan ta dig tid att svara på i alla fall den huvudsakliga frågan nedan!

Jag har en dator med följande systemkonfiguration:
Miditower Chieftec DX01B
MSI MS-K7T266 ProR (Moderkort)
AMD Athlon XP 1900+
512 MB RAM (2 st 256 Mb DDRAM Orginal)
CPU Fläkt Alpha + zalman
IBM 60 Gb DS60GXP 7200 rpm
Windows XP Professional
MSI-MS StarForce GeForce3 Ti 500 Series (Nvidia GeForce3 Ti 500) Soundblaster Audigy platinum eX Plextor 24x10x40x Retail Sony CPD-G420 19” (Bildskärm) ACPI Uniprocessor PC Modem 56K V.90 int. PCI Nätverkskort 100 Mb PCI Tangentbord MS Natural Pro Logitech Dual Optical (Mus) MS Office XP Pro HP PSC 950 Floppy 3,5” DVD Pioneer Slot-in 16x

Jag har bredband (via kabelmodem). Jag har ganska full hårddisk, 3,54 Gb ledigt. Jag har haft datorn i ungefär 1 år och 3 månader. Jag har läst att man inte skall ha så mycket i WINDOWS Temp, men jag har bara 2,7 MB där (35 filer, 8 mappar) om detta har någon betydelse.

För några dagar sedan startade datorn om sig själv helt plötsligt. Jag tittade, före den startade om, bara på någon webbsida som jag tidigare har varit inne på. Jag vill minnas att datorn startade om sig själv igen när den höll på att starta upp igen. Sedan stod det väl om man ville starta om Windows från tidigare fungerande läge eller något liknande. Den startade dock om igen före jag hann välja något av alternativen. Samma sak stod igen men då hann jag välja att Windows skulle starta från ett tidigare fungerande läge. Det var alternativet som stod längst ned på bildskärmen som jag valde. Ovanför vill jag minnas att det var tre andra alternativ. Det var i alla fall om man ville starta i felsäkert läge. Idag söndagen den 4 maj 2003 startade datorn om igen. Denna gång ville datorn dock, just innan den startade om, stänga av RealPlayer (Taskbar tror jag att det stod) sedan ville den också stänga av Creative Taskbar som jag har högst upp i bildskärmen. Datorn startade om igen nä r den höll på att starta upp. Sedan när den startade upp igen kom det en blå skärm där det stod något i stil med att man skulle stänga av datorn om man såg detta meddelande för första gången annars skulle man gå till väga på ett visst sätt som det stod lite om. Jag tror att det stod något om BIOS också. Jag tryckte då av huvudströmbrytaren för jag hade inte tidigare sätt det där meddelandet. Sedan öppnade jag lite datachassit på ena sidan en liten stund. Efter jag hade satt fast chassit startade jag upp datorn igen och då stod det det där om man ville att Windows skulle starta från ett tidigare fungerande läge, vilket jag också valde.

Före detta hände har jag ett par dagar innan uppdaterat Windows Media Player från version 8 till 9. Vidare sparade jag kanske en eller två dagar innan datorn startade om sig själv en wordfil som jag hade skickat som en bifogad fil i ett e-mail via en annan dator. Wordfilen kontrollerade jag före jag öppnade den via viruskontrollen på http://www.pcm.se/int/. Det visade att det inte förekom något virus. Jag ändrade dokumentet samma dag som jag öppnade dokumentet och sparade det sedan som en annan wordfil. Jag provade också att kontrollera hela datorn via http://www.pcm.se/int/ för någon dag sedan och idag kontrollerade jag också hela datorn via http://housecall.trendmicro.com. Inga virus förekom.

Jag vill inte minnas att datorn har startat om på det här sättet förut förutom att datorn har stängt av sig själv när har spelat Grand Prix 4. Angående spelet så har jag för några månader sedan installerat den officiella patchen men datorn stängde ändå av sig så jag har undvikit att spela det spelet på senare tid. När man spelade spelet kom man dock oftast före datorn stängde av sig till skrivbordet.

Vet ni vad det kan vara för fel främst angående att datorn startar om? Ge dock gärna förslag på vad det kan vara för fel angående spelet också om ni känner till det! Var kan man föresten kontrollera temperaturen i datorn? Till sist var hittar man information om bredbandet som man använder? Jag vet inte riktigt vad det är för bredband som jag har.


Hejsan!

  1. Prova att ta bort Media Player.
  2. Gå till speltillverkarens hemsida och se om du hittar någon patch eller information.
  3. Vissa moderkort stöder temperaturavläsning har jag för mig. Prova att söka t.ex. på Tucows, download.com osv efter eventuella verktyg.
  4. Jag vet inte riktigt vad du menar med info om bredbandet. Om du menar hastigheten så finns det väl gratis verktyg för det med. Jag har något i bakhuvet om att det ska finnas något som någon statlig myndighet eller så har tagit fram.
  5. Skaffa ett riktigt antivirusprogram som du har på hela tiden. Installera även något program som skyddar dig mot "Spyware" också. Jag har lagt upp några länkar i www.svensk-politik.com välj "Program, Verktyg, Antivirus" på menyn.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m