223.

Jan Karlsson
mailto:janne.pia@telia.com
Hej
Har en dator som mina barn spelar på ganska mycket och det blir mycket som tyvärr lagras på hårdisken så allt går trögare.Har en gång fått tömma hela hårddisken och börjat om på nytt igen. Den gången fick jag hjälp att tömma den men jag installerade allt själv igen. Nu skulle jag vilja veta hur man gör för att tömma hårdisken för det dröjer nog inte länge för än jag får göra det igen och då vill jag klara det själv, Tack på förhand

Hejsan!
Om man ofta vill kunna återställa datorn till ett givet läge så finns det ett program som heter "Norton Ghost" som är bra. Du tar en kopia på hårddisken som du sedan enkelt kan återställa. Du kan kopiera till hårdisk, CD-brännare över nätverk m.m.
Se fråga 145 och fråga 213 om hur du enkelt rensar hårddisken.
Om du skaffar Ghost så tömmer du hårddisken och installerar allt du vill ha på datorn. Sedan tar du en kopia med Ghost. Varje gång som du sedan vill rensa datorn så kör du bara Ghost igen och lägger tillbaks kopian. Om du någon gång senare vill ha med något annat program i baskonfigurationen så är det bara att återställa datorn, installera det nya programmet och sedan ta en ny kopia med Ghost.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m