247.

Allan
mailto:allan.laursen@telia.com
"Fönsterproblem"
Hej Mats!
Jag har letat som en galen efter inställningar till VAR, HUR mm fönster placeras och hanteras. Jag vet att man kan styra detta när man skriver kod i VB (Visual Basic) men hur göra i Win-98? Alltså: Var ställer man in GRUNDinställning för VAR ett fönster placeras, hur STORT det blir samt defaultinställningar för de ikoner som visas i fönstret. T ex så har jag mer än en gång ändrat ikonernas ordning i ett givet fönster till att visas "efter namn" och då lägger de sig helt korrekt nedanför varandra i ett långsmalt fönster MEN när jag öppnar datorn igen så ligger de istället vid sidan om varandra??? Jag har alltså lämnat detta fönster öppet när jag stänger datorn. Mvh Allan

Hejsan!
Man kan inte styra hur ett programfönster öppnas utifrån, utan det regleras inifrån respektive program. Det vanliga är att programmeraren har angett var och hur programmet öppnas första gången det körs. Därefter sparas inställningarna varje gång programmet avslutas. Alternativt så öppnas det lika varje gång. Inställningarna sparas i Registret eller i en ini-fil.
Vad gäller mappar så finns det en kryssruta som heter "Kom ihåg inställningar för visning för varje mapp". Du hittar den via Starknappen -> Inställningar -> Mappalternativ och sedan fliken Visa. Jag har inte provat så jag vet inte hur det fungerar dock.
Det du beskriver, försöker du skapa en genväg till "Skrivbordet"? Jag försökte själv för länge sedan men fick det aldrig att fungera.
Däremot testade jag nu på ett annat sätt och det såg OK ut! Jag öppnade Snabbstartmappen genom att högerklicka i snabbstartfältet och välja "Öppna mapp". Sedan startade jag utforskaren och letade upp "Skrivbordet". Adressen är C:\WINDOWS\Skrivbord. I mapplistan så högerklickade jag på "Skrivbord" och valde "Skicka till" -> "Skrivbord (skapa genväg)". Sedan drog jag den nya ikonen från skrivbordet till snabbstartmappen.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m