26.

Nor
noryoucef@yesbox.net
Hej: Hur kan man ändra namnet " papperskorgen " på skrivbordet? Tack i förväg./ Nor

Hejsan!
Du kan göra på två sätt. Det enklaste är att installera ett program som heter "TweakUI" som brukar finnas med på CD-Rom som följer med datatidningar eller som du kan hitta på Internet. TweakUI ingår i ett paket som heter Powertoys men kan även finnas för sig själv. Jag kommer inte på rak arm ihåg var man kan hitta det, men prova med att söka med olika sökmotorer. När du har installerat TweakUI så väljer du en flik som heter "Desktop". Om du klickar med musknapp 2 på ikonen för Papperskorgen så dyker en liten meny upp där du kan välja "Rename" och sedan ändra namnet.

Det andra sättet.
Starta registereditorn t.ex. genom att klicka på startknappen -> Kör, skriv regedit i rutan och klicka på OK. När registereditorn har startat så vandrar du ner i strukturen enligt följande.
HKEY_CURRENT_USER\
 Software\
  Classes\
   CLSID\
    {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

Där ändrar du värdet (Standard) till det namn du vill ha. Klicka på (Standard) med musknapp 2 och välj "Ändra". OBS! Registereditorn är ett kraftfullt verktyg och om du inte riktigt känner dig hemma i den så var försiktig, om du gör fel så kan datorn sluta att fungera.

Mvh Mats Rajaniemi

w w w . R a j a n i e m i . c o m