27.

Anna Isaksson
anna_ice@hotmail.com
Jag har nyss köpt en nollmodemkabel för att koppla ihop två PC, en pentium win 95 och en 386 win 3.11. I win 95 finns en funktion som heter direkt kabelkommunikation, men hur kopplar jag upp win 3.11 till nollmodemet? Jag kör den på com 2. Måste man ha speciella program, eller går det inte att köra från olika operativsystem?

Hej!
Jag har försökt kolla lite i gamla böcker men inte lyckats hitta något om Windows för workgroups 3.11 och direkt kabelanslutning. Däremot finns det ju något som heter Interlnk och Intersvr för DOS, men det är väl inte direkt vad du har tänkt dig. Det är väl troligt att det finns något program som kan hantera detta men jag har ärligt talat ingen aning :( Jag ska fortsätta att leta och om jag hittar något så återkommer jag. Jag vet ju inte om du redan har testat, men koppla ihop datorerna och prova att köra 95'ans "direkt kabelkommunikation" och se om den hittar din andra dator. Prova med både Com 1 och 2.

Vad jag annars skulle göra är att skaffa ett riktigt nätverkskort till vardera datorn plus en korskopplad nätverkskabel, och sedan köra riktigt nätverk. Om man i framtiden räknar med att ha fler datorer än 2 eller om man ska ansluta till bredband så behöver man en Hub, som är ett nätverksnav. 2 nätverkskort + 1 korskopplad kabel kostar runt 500 - 600:-

Mvh Mats Rajaniemi

w w w . R a j a n i e m i . c o m