279.

susy
mailto:s.figueroa@chello.se
Jag har försök installera windows xp på mitt barns dator som är helt ny. Det enda som den har är någonting som heter freeDOS och därifrån har jag kör cd men det står att det går inte från dos. Senare byte jag till windows 98 allt gick så bra tills jag startade om för den sista delen (configuration plug and play) och kommer ett meddelandet NDIS windows skyddsfel när dator skulle starta igen. Snälla kan du ge me råd.(moderkort P4S8X-X} tack

Hejsan!
NDIS betyder "Network Driver Interface Specification". Det har med andra ord att göra med nätverksfunktioner.
Starta datorn i felsäkert läge och gå in i "Enhetshanteraren" klicka på plustecknet framför "Nätverkskort" och ta bort de saker som står listade under "Nätverkskort". Sedan kan du försöka starta datorn igen.

Men jag förstår inte av det du skriver om du försökte installera Windows XP eller Windows 98 när det gick fel. Windows XP ska du kunna installera direkt från CD'n och du skriver att datorn är ny. Du måste försöka komma in i BIOS-setup och ändra startordningen i datorn. Det brukar vara som så att man ska trycka på "F1", "Del" eller någon annan tangent samtidigt som man startar datorn. När man har kommit in i BIOS-setup så får man leta upp stället där man ändrar startordningen och där ska man se till att CD-Rom står först. Sedan avslutar man och sparar inställningarna. När man sedan är klar ska man komma ihåg att ändra tillbaks startordningen till A:, Hårddisk, CD-Rom.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m