344.

MartinE
mailto:weziq@graffiti.net

Jag har windows98. Har kollat på frågorna ovan och kommit en bit men inte ända fram tyvärr.. Det är så att jag fick för mig att byta ut min cd-rom till en dvd-rom häromdan och glömde att gå igenom master/slave byglingarna bakom mina enheter. Då hittade inte min dator dvd-rom;en så klart så jag byglade om till primary slave (samma som cd-rom;en innan) Efter det får jag under uppstart av datorn alltid meddelandet: "Boot failure from previous device". Jag har ändrat boot-ordningen i bios men vet inte hur det skall vara och det fungerar inte med cd-rom;en heller. Datorn meddelar att den hittar boot record. så här:
Searching for boot record from floppy.. not found
Searching for boot record from IDE-0.. OK
hade jag haft bootdisketten i, hade den sagt OK på övre raden också. Problemet är ju att den inte bootar utan nöjer sig med att ha hittat boot record. Jag är fast. Nån hjälp?
Jag har två hd;s, en cd-rom/dvd-rom och en floppy i IDE-ingångarna.

Hejsan!
Bootordning:
Floppy, Hårddisk, CD
Jag vet inte om du har flyttat om hårddiskarna också? Men annars, sätt hårddiskarna på samma kabel med den med operativsystemet på som Master och den andra som Slave. Sätt DVD'n som Master på andra kabeln. Om det inte fungerar så prova att ta ur DVD'n och se om du får igång datorn. Sedan kan du prova att sätta in den igen.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m