39.

Andres
andres_johansson@hotmail.com
Hejsan! Det är så att jag har en AMD Ahtlon 750 MHZ med 128 SDRAM. Men när jag Startar Datorn med Powerknappen så hänger den sig vid "Checking NVRAM" innan den laddar vanliga ramminet. Sen så trycker jag på RESET knappen då startar datorn om och då vid 2:a försöket brukar den gå förbi NVRAM men ibland krävs det fler omstarter med RESET knappen för att den ska starta. Det är jättejobbigt. jag har prövat att ta Update NVRAM i biosen och sen så står det Updating OK!. Men det är ändå så när man stäng av datan och sen sätter på den händer samma sak igen. Vad är problemet, behöver jag byta batteri på moderkortet?
Tack på förhand....
Mvh Andres....

Hejsan!
NVRAM betyder "Non Volatile RAM". Jag har sökt lite på nätet och hittat spekulationer om fel på ramminnet, fel på moderkortet, kallödningar, fel processor m.m.
Några föreslog att man håller "Insert" knappen nere när man bootar och en person slapp problemet när han tog ur USB kabeln vid boot och satt in den lite senare i bootprocessen.
Har du bytt ut någon komponent eller satt i mer minne eller dylikt? Om du har gjort det så kanske du kan prova med att "backa" datorn till hur den var när den fungerade.

Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m