50.

Laszlo Kopacz
mailto:fam.kopacz@gamma.telenordia.se
Hej!

Jag skriver med anledning av att jag behöver din hjälp! Det finns ingen som vill ställa upp och problemet är helt enkelt akut. Det är nämligen så att min dator (Compaq Pressario 5650, Windows 98) inte vill starta direkt numera- utan varannan gång får jag meddelandet: "Windows skyddsfel, du måste starta om datorn." Sedan startar datorn i felsäkert läge. Jag körde alla möjliga felsökningsprogram som finns i datorn (Compaq Diagnostik, Dr. Watson) för att hitta något eventuellt fel men utan resultat. Jag brukar regelbundet köra diskrensning, defrag, scandisk, dvs. underhålla datorn så bra som möjligt, antivirusprogrammet också. Virus har jag aldrig fått (åtminstone besked om det). När jag analyserade systemet med Dr. Watson fick jag följande diagnos: "ATMSYS.DRV har ändrat Windows-systemfiler. Modulnamn: ATMSYS.DRV
--------------------
<Okänd> har ändrat Windows-systemfiler. Modulnamn: <Okänd>"
Kan det handla om någon drivrutin? Sammanhängande med det här felet kan också vara att när jag kör scandisk, defrag, då stänger jag av alla program som ligger i autostart, förutom Explorer och systray. Sedan får jag meddelandet att det blivit avbrott i programmet minst 10 ggr eftersom Windows har skrivit till etc., och när jag kollade då hittade jag "Rnaap" som var aktiv. Jag avslutade det här och när jag fortsatte dök det här upp igen i autostart! Vad är detta för något och varför kan man inte stänga av? Ett annat problem är att det ligger för många program i autostart och jag vet inte vilka kan man stänga av och vilka som måste vara öppna! Följande vaknas upp vid start:
Back Web Agent
Explorer
Bttnserv
Loadqm
Cpqeaui
Em_exec
Sxgdsenu
Systray
Stimon
Vrtxctrl
Atitask
Aticwd32
Rnaap
Ping1w
Jag har ingen aning om vad de betyder heller!

Jag vore väldigt tacksam om du skulle kunna hjälpa mig på något sätt för jag ser att utvecklingen blir mer och mer allvarlig dag efter dag!

(Om du besvarar de här raderna på hemsidan skulle jag be dig varna mig via min e-post adress, att jag har fått svar)

Tack ännu en gång, med vänliga hälsningar:

Laszlo Kopacz

Hejsan!

Kan du försöka minnas bakåt om du gjorde något speciellt i samband med att datorn började krångla? Om du t.ex installerade eller avinstallerade något program, hårdvara eller så? Då kanske du skulle kunna prova att göra tvärsom. Annars, om det fortsätter att krångla så kanske du skulle prova med att installera om Windows.

Prova också att starta upp i felsäkert läge och när maskinen är igång så klickar du med musknapp 2 på "Den här datorn". Välj sedan "Egenskaper", därefter "Enhetshanteraren". Där kan du titta på de olika enheterna i datorn. Om det är något problem med någon av enheterna i listan så finns det en liten ikon, t.ex. ett frågetecken eller en röd cirkel med ett kryss i, över enhetssymbolen.

Hittade en massa nyttigheter på: http://www.computing.net/
samt: http://www.3feetunder.com/krick/startlist.htm

ATMSYS.DRV Har med Adobe Type Manager att göra. Har du avinstallerat eller tagit bort den kanske? hittade förslag på att editera system.ini filen och ändra raden (om du hittar den):
system.drv=atmsys.drv
till
system.drv=system.drv
Back Web Agent Är antagligen till för om man söker efter uppdaterade drivrutiner odyl. Hittade också ett förslag på att den hör till Active desktop. Vet inte vad som är rätt.
Explorer Skrivbordet
Bttnserv Compaq dator med extra tangenter
Loadqm MSN Explorer Query Manager
Cpqeaui Compaq dator med extra tangenter
Em_exec Musen
Sxgdsenu Energisparfunktion?
Systray Den lilla rutan där man bland annat ser klockan
Stimon Scanner?
Vrtxctrl Ljudkortet
Atitask Grafikkortet
Aticwd32 Grafikkortet
Rnaap Dial Up Networking connection, Har med modem och internet att göra
Ping1w Verkar ha med www.e-game.nu (även om jag inte kunde öppna den sidan när jag försökte)

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m