52.

Markku Sivèn
mailto:markoolio@linuxplanet.nu
Har kört en massa olika operatörsystem i min "burk" just nu kör jag Windows Me + Mandrake 8.2: Problemet är Floppydisken fungerar inte i Winme,däremot så fungerar han i Win 95,Win98,Winxp företagsversionen samt i Olika Linuxversioner.
Har provat med att installera olika drivrutiner till diskettenheten ca: 8-12 st. utan resultat,"burken" kan hitta i regel 3 st. floppydiskar, det spelar ingen roll vilka man avinstallerar i enhetshanteraren.
Det blir samma resultat när man skall använda diskettenheten "disketten är inte formaterad skall jag "burken" formatera den nu".
På andra datorer fungerar disketterna utmärkt.
M.V.förfrågan Markku Sivèn

Hejsan Markku!
Du verkar ju kunna datorer så jag antar att du har kollat efter konflikter med IRQ och minne i enhetshanteraren. Prova lite fram och tillbaks, att bara inaktivera istället för att ta bort enheterna. Förresten, hittar "burken" 3 nya diskettenheter på samma gång när du har tagit bort dem i enhetshanteraren? Mysko i sånna fall(?)

Två tips jag hittade på nätet är:
1. Prova att byta plats på flatkabeln. Sitter diskettenheten på mittersta kontakten så flytta den till den sista resp. tvärtom.
2. Några verkar haft en konflikt med ett PCI-IO kort (parallellport).

Fungerar diskettstationen om du startar i felsäkert läge?
Om den gör det så verkar det vara en konflikt mellan drivrutiner/hårdvara.

En till tanke, kör du något antivirusprogram som kan ställa till det?

Annars så skrota ME och kör något annat.

Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m