53.

nysret
mailto:nysret@mail.nu
hej
jag är tacksam om ni kunde hjälpa mig om en sak.
Det är nämligen så att efter jag startat datorn så dyker inte upp ikonerna på till programen och det finns heller inte någon start funktion heller så att man kan göra någon systemåterställning.
alla program verkar fungera korrect och de kör jag genom att aktiverar, aktivitetshanteraren - arkiv - ny aktivitet som jag sedan blädrar till tex internet explore.
nnu undrar jag hur jag ska göra för att återeställa startfunktionen på försatsidan som dyker upp då man startar datorn.
tackar så mycket för ert svar

Hejsan!
Du skriver inte vilket operativsystem du kör, men jag antar att det är någon version av Windows. Det går att dölja ikonerna på skrivbordet genom att klicka med musknapp 2 på skrivbordet. När den lilla menyn dyker upp så väljer man "Active Desktop" -> "Visa som webbsida". Du kan ju prova. Om det är en liten "bock" framför "Visa som webbsida" så klickar du på det alternativet för att växla läge.
(Eventuellt måste man gå in i "Anpassa Skrivbordet" och sedan välja knappen "Mappalternativ". Man får då en fråga: "Vill du spara och stänga dialogrutan Egenskaper för Bildskärm och visa dialogrutan Mappalternativ i stället?". Klicka på JA. I fönstret "Mappalternativ" väljer du mittenfliken "Visa". I det stora fältet med rullningslist " Avancerade inställningar" rullar du ner till alternativet "Inställningar för grafiska element". För att dölja ikonerna ska det vara en bock i rutan "Dölj ikoner när skrivbordet visas som webbsida".)

Men så som du beskriver det så verkar det som att du inte har någon "Startknapp" heller och då var det ju lite värre. Är det så så har jag faktiskt ingen aning om vad det är för problem, om det nu inte är något virus som har ställt till det. Om man har kollat och är säker på att man inte har virus på datorn och i brist på alternativ så skulle jag prova med att lägga på Windows igen genom att stoppa i WIndows CD'n och installera igen.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m