60.


Anonym
mailto:gnagers@hotmail.com
Anta att jag har ett litet program med en storlek på 2Mb och vill klämma in detta okomprimerat på 2st 3,5" disketter.
Är det någon programsnutt som ska till för att själva exekveringen ska kunna genomföras när jag vill ladda programmet?
Windows 95 kom väl ut med sitt operativ på bl a 6 disketter om jag inte missminner mig.

Hejsan!
Jag vet inte på rak arm om det går att göra. Det går kanske, men som sagt, jag vet inte för jag antar att du inte menar ett installationsprogram utan bara ett program.

Vad gäller Win95 så minns du nog fel. Windows för Workgroups v3.11 kom på 9 disketter + 3 för DOS. Att det fungerade beror på att på diskett 1 ligger ett installations program som startas. Det programmet börjar sedan packa upp och installera resten av filerna. På den tiden låg filerna komprimerade och var för sig. Nyare Windows använder CAB filer som är komprimerade bibliotek med filer. Med Winzip kan du annars skapa självuppackande komprimerade filer som du kan sprida över fler disketter.

Jag gjorde en snabb sökning och hittade en länk till ett program som ska kunna dela upp filer på fler disketter. Men jag vet som sagt inte om det blir körbara disketter rakt av. Men du kan ju prova med att ladda ner programmet och testa. Det heter FileSplit 2.22 (Shareware). Addressen är:
http://www.senit.com/inddownloads.html

Du kan ju också prova att leta på: http://www.download.com

Jag har också för mig att det ska finnas ett program som heter Axman eller Axeman som ska kunna dela upp filer på fler disketter.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m