74.

Andreas
mailto:andreas@carlson.as
Hej!
Min dator hänger upp sig varje gång jag spelar spel. När man kommer tillbaka står det att skärmens drivrutin orsakade felet. Jag har uppdaterat drivrutien till en ny från NVIDIA:s sajt. Vad är det för fel?

Dessutom funkar inte E:enheten (CD-romen, brännaren ligger på D) och diskettenheten funkar inte heller? Vad ska jag göra?

Hejsan!
Det låter som att det är något trassel med drivrutinerna. Titta i Enhetshanteraren, enheter som krånglar brukar vara markerade med t.ex. en liten gul ikon med ett utropstecken.
Där kan du se om det är några konflikter med minnesområden eller interruptnummer.
Om du hittar något konstigt där så prova att inaktivera någon enhet och se om det hjälper. Försök också att minnas bakåt till när det började krångla. Du kanske har möjlighet att "backa" systemet till då det fungerade. Jag tänker på om du t.ex. har installerat nytt grafikkort eller brännare nyligen. Du kan ju ta bort enheter i enhetshanteraren och låta Windows "hitta" dem igen. Grafiken t.ex. kan man ställa in i VGA läge med upplösning på 640x480 pixel. Sedan tar man bort grafikkortet i enhetshanteraren och startar om datorn. När Windows går igång igen så talar det om att den har hittat en ny enhet osv.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m