77.

Micke
mailto:gs95armik@skolan.lysekil.se
Hej
Jag har 2 problem med min bärbara Dell Latitude CPi d300xt.
1. det första är att den bakre fläkten på högra sidan är död. jag använder den ändå, men är det bra? och jag undrar om det går att fixa eller om man måste lämna in den? Om man ska lämna in den hur mycket skulle det då kosta?
2.det andra är krångligt att förklara men det är så att det fins ju en Fn knapp på tangentbordet som man kan hålla intryckt och trycka på en annan knapp för att komma åt genvägar. på några bokstäver på tangentbordet är det som om fn knappen är intryckt hela tiden. för om jag ska till t.ex skriva ett L så blir det en 3:a. så jag måste hålla in fn knappen för att få den vanliga bokstaven. Mycket irriterande
//Micke

Hejsan!
Jag pratade med min kompisar på jobbet som har bärbara datorer och frågade om Fn knappen och de trodde att det måste vara skräp i tangentbordet. För det ska ju inte, vad de visste, finnas något funktion i stil med CAPSLOCK.
Kan du någon gång ha spillt kaffe, Coca Cola eller nåt i närheten eller på datorn? Det kan göra att det blir kortslutningar i tangentbordet. Det kan fungera hur bra som helst men rätt vad är så händer det konstigheter och spökerier.

Risken att köra med en fläkt trasig är att något i datorn blir för hett och helt enkelt går sönder. Jag har ingen aning om hur mycket det kan kosta att fixa fläkten, men jag har än känsla av att det i vilket fall som helst kan bli dyrare att inte fixa den.
Är datorn i sig ny och värd mycket så tycker jag att du ska fråga hos någon databutik. Du kan ju få båda felen åtgärdade samtidigt.

/Mats

P.s.
[2002-06-19] Pratade med en annan jobbarkompis (tack Andreas!) som råkar ha en Dell laptop och han sa att det är Numlock tangenten som spökar!
D.s.

w w w . R a j a n i e m i . c o m