352.

Anna
mailto:anna_gustavzon@hotmail.com

Nu vet jag inte om jag vänder mig rätt men jag gör ett försök. Jag skulle ominstallera windows 95 på datorn. Problemet är att jag inte tänkte på att säkerhetskopiera filer eller liknande innan jag ominstallerade. Och nu fungerar inte vissa drivrutiner såsom ljudet på datorn tex. Och bildskärmsinställningarna krånglar. Windows visar nu enbart 16-färger istället för 256. Jag vet inte vad jag hade för typ av inställningar innan ominstalleringen och jag vet inte vad jag har för typ av grafikkort så jag vet inte hur jag ska gå till väga för att ändra antalet färger. Finns det möjlighet att ångra ominstalleringen på ngt sätt eller hur ska man gå vidare och få bukt med problemen. Går det att lösa problemen överhuvudtaget? Jag har försökt mycket men ingenting fungerar. Tack på förhand!

/Anna

Hejsan!
Det var länge sedan jag höll på med Win95 så jag hoppas detta stämmer. Inställningar för skärmen, högerklicka (musknapp2) någonstans på skrivbordet och välj Egenskaper. Alternativt gå via kontrollpanelen -> Bildskärm. Där kan du hitta inställningar för antal färger och upplösning. Man kan också ställa in skärmsläckare m.m.
Ljudet blir nog lite krångligare för Windows borde ha hittat något som fungerar själv.
För att kolla märke på grafikkort och ljudkort måste du nog öppna datorn och titta efter. Om du lyckas ta reda på vad du har för grejor så kanske det går att få tag på nya drivrutiner på tillverkarnas hemsidor. I annat fall så får man nog försöka att söka på t.ex. Google eller med något annat sökverktyg.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m