82.

Andreas
mailto:andreas.christiansson@swipnet.se
Tjena, jag har problem med mitt moderkort, jag har läst igen andra frågor men inget hjälper. när jag startar datorn sa hittar bios min HD (auto). när jag sen ska intallera win så står det "kan inte skriva till HD´n"

Jag har testat HD´n i en annan dator, och där funkar den fint, har även testat en annan HD i datorn och får samma problem.

Hejsan!

Prova att sätta in HD'n i den andra datorn igen och skriv upp alla värdena från BIOS, cylindrar osv. Flytta sedan tillbaks disken till din dator och skriv in värdena manuellt och prova sedan igen.
Jag har också för mig att det spelar roll i vilken kontakt på flatkabeln som hårddisken sitter i, men jag kommer inte ihåg ordningen.

Du skriver inte hur stor hårddisken är och om din dator har några år på nacken. Äldre datorer kan inte hantera hårddiskar som är större än 8Gb. Se fråga 8

Jag kan tyvärr inte komma på något annat. Det kan ju även vara något fel på moderkortet/IDE-kontrollern.

För att felsöka vidare så skulle man behöva ha reda på mer info. T.ex. kan du boota från diskett? Kommer du åt hårddisken då från DOS? Kan du hantera den med FDISK? Kan du formatera den? Är den kanske redan formaterad som NTFS eller FAT32? Vilken Windows version försöker du installera osv.

/Mats

w w w . R a j a n i e m i . c o m