Här presenterar jag några böcker i fantasygenren som jag älskar.
Jag tycker även om Stephen King, Dean R Koontz, Robert Ludlum,
Tom Clancy, Jan Guillou, ja listan kan göras hur lång som helst,
men måste jag välja så...

Harry Potter ****
J.K. Rowling
4 böcker (än så länge)

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden!
Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar.
De viskar om en viss Harry Potter...

Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarts Skola för Häxkonster Och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr...

www.harrypotter.com - Engelska
www.harrypotter.nu - Svenska

 

Sagan om Drakens återkomst *****
Robert Jordan
18 böcker (än så länge men minst 24 planeras vad jag vet)
Varje bok delas i två böcker vid översättningen till svenska. Den tionde boken har nyss, februari 2003, släppts på engelska "
Crossroads of Twilight".

The Wheel of Time websiteFem ungdomar, en marknadsgycklare och två medlemmar ur Aes Sedais gåtfulla orden flyr från en liten by i civilisationens utkant för att söka nå Tar Valon, Aes Sedai ordens legendariska huvudsäte. Ondskans hantlangare har dykt upp i det fredliga landet och vill ha ungdomarna i sitt våld. Endast i Tar Valon kan de känna sig säkra. Väl där hoppas Moiraine Sedai kunna ta reda på varför de fem är så värdefulla för Skuggornas Herre. Men tecken i tiden varslar om märkliga händelser...

www.wheeloftime.com

  Läs mer om böckerna här.

 

Sagan om Elenien och Sagan om Tamuli ****
David Eddings
  3+3 böcker

Spjuthök trädde in i tronsalen och såg mot sin drottning. Hennes ansikte var en perfekt, nästan självlysande oval. Det blonda håret föll mjukt över axlarna. På huvudet bar hon Eleniens tunga krona av guld. De smala händerna vilade på tronens armstöd och ögonen var slutna. Vacker och onåbar satt hon där i sitt hölje av klaraste kristall, inkapslad som en insekt i ett isblock.

Så hörde Spjuthök med ens det svaga, dunkande ljudet. Det växte i styrka - som för att tala om för den sorgsne riddaren att hennes hjärta ännu slog.

Spjuthök böjde knä. "Jag är tillbaka nu, Ehlana", viskade han. "Allt kommer att bli bra igen."

Hjärtslagen ljöd allt starkare, nästan som om drottningen av Elenien hade hört hans löfte...

 

Sagan om Ringen *****
JRR Tolkien
3 böcker. Det finns fler böcker som handlar om allt möjligt runt omkring själva kärnberättelsen men speciellt en bok som heter "Bilbo" kan nämnas. Den handlar om hur Härskarringen kommer i Hobernas ägo från första början. Mitt personliga intryck är att den på något vis är skriven mer med yngre läsare i åtanke. Jag kanske har fel men det är känslan jag fick när jag läste den (för många år sedan).
 
Till den svenska hemsidanEn klassiker!
Trilogin utspelar sig under Tredje Åldern i Midgård och tar sin början i landet Fylke hos Hoberna, ett småväxt godmodigt folk som vill leva i lugn och ro med skummande öl och goda historier. Men i deras ägo finns en märkvärdig ring, Härskarringen, som kan förvandla gott till ont. Lång bort i skugglandet Mordor gör den onde Sauron upp planer för att erövra ringen. Hoberna har bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap med nio deltagare ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget, en vandring fylld av äventyr och fasor...
 


Ringarnas härskare

Tre ringar för alvkungarnas makt högt i det blå,
sju för dvärgarnas furstar i salarna av sten,
nio för de dödliga, som köttets väg skall gå,
en för Mörkrets herre i ondskans dunkla sken
i Mordorlandets hisnande gruva.
 En ring att sämja dem,
 En ring att främja dem,
 En ring att djupt i mörkrets
 vida riken tämja dem -
i Mordors land, där skuggorna ruva...

 

Shannaras Svärd ***
Terry Brooks
?

Jorden skakades av explosioner, kontinenter bröts sönder och oceaner torkade ut. Bara ett fåtal människor överlevde det stora kriget och genom mutationer uppstod nya folkslag som dvärgar, troll och gnomer. Även alverna fann sin plats i de fyra länderna.

Efter många år av fred hotar nu Trollkarlarnas Herre världen. Hans mål är att erövra de fyra länderna - med trupper och med magi. Det enda vapen han fruktar är Shannaras svärd. Den ende som kan bruka det är den siste sonen av Shannaras alvsläkte - Shea Ohmsford.

Shea lever i lugn och ro i den lilla byn Skuggdalen, ovetande om sin börd och den fara som hotar honom. Men en dag kommer druiden Allanon på besök...


 

Elfwood

Träd in...


www.rajaniemi.com    Website: www.rajaniemi.com
   © Copyright 1998 - 2002
Mats & Therese Rajaniemi